Wat is SEO en wat doet het?

Volledig uitgeschreven staat SEO voor “Search Engine Optimization”, in het Nederlands zou je dit vertalen naar “Zoekmachine optimalisatie”. Simpel gezien houd het dus in dat je een webpagina zo goed mogelijk optimaliseert, zodat de zoekmachine precies weet welke informatie de webpagina wil overdragen naar de lezer/bezoeker.

Als je op zoek bent naar bepaalde informatie, wil je natuurlijk de beste informatie voor je neus krijgen. SEO zorgt er voor dat de zoekmachines weten waar deze informatie te vinden is, en of deze informatie past bij de zoekterm die jij hebt ingevuld.

Maar wat doet SEO dan precies? De grootste zoekmachine ter wereld is Google. Per uur zijn er dan ook meer dan 227 miljoen mensen die Google gebruiken. Het doel is om al deze gebruikers te voorzien van de juiste informatie, de informatie waar ze naar zoeken. Om dat te doen heeft het bedrijf een algoritme ontwikkeld, dat ongeveer werkt als een punten systeem. Zo kijkt Google naar wel meer dan 250+ verschillende onderdelen, om een beoordeling te geven aan je webpagina. Heeft je webpagina de hoogste score voor een bepaalde zoekterm? Dan wordt de webpagina als eerste getoond op de zoekmachine van Google!

Dit is waarom jij SEO nodig hebt:

Een A4 papier op een tafel met daarop statistieken.

Nu we weten wat SEO inhoud, is het ook belangrijk om te weten wat de waarde is van SEO. Het zou namelijk goed kunnen dat je denkt: “Als ik op de eerste plaats in Google wil staan, kan ik toch ook gewoon gaan adverteren?”. Dat kan zeker! Maar op de lange termijn is het adverteren op Google minder aantrekkelijk dan investeren in SEO.

Wist je bijvoorbeeld dat maar liefst 94% procent van de Google gebruikers advertenties in de zoekmachine negeert? Bij heel veel mensen is het ondertussen al duidelijk dat de eerste 3 zoek resultaten advertenties zijn. Ze weten dat deze adverteerders vaak niet de juiste informatie bieden, en klikken daardoor niet op de advertentie.

Zo zie je dus maar dat het belangrijk is om hoog in Google te staan. Mensen geloven dat Google de juiste informatie voor hen weet te vinden, en vertrouwt er dus op dat organische zoekopdrachten beter informatie bevatten dan advertenties. Hier kan jij met je bedrijf van profiteren. Het is namelijk zo dat mensen je bedrijf ook sneller vertrouwen zodra je hoog in Google staat. Dat betekend ook dat mensen dus sneller een aankoop bij je bedrijf zullen doen.

Wanneer moet ik in SEO investeren?

Heb je een bedrijf met een grote naamsbekendheid, en heb je veel verkeer op je website? Dan is het niet nodig om extreem veel te investeren in SEO. Vaak weten veel mensen je website dan wel te vinden. Wel is het belangrijk om er voor te zorgen dat je website voldoet aan de basis principes van SEO. Zo zorg je er voor dat de mensen je blijven vinden, en je niet zomaar uit Google verdwijnt.

Let wel op! Zodra je nieuwe een nieuwe doelgroep wil aanspreken kan het wel handig zijn om te investeren in SEO. Zo kan je er voor zorgen dat je bij bepaalde zoektermen, die je nieuwe doelgroep veel gebruikt, hoog scoort.

Ben je een beginnende ondernemer? En heb je niet zo veel verkeer op je website? Dan is het belangrijk om veel te investeren in  SEO. Zo kan je er voor zorgen dat je beter zichtbaar wordt op het internet, en je naamsbekendheid kan opbouwen. Ook kan je op deze manier nieuwe doelgroepen aanspreken, en zorgen dat er meer verkeer naar je website komt. Natuurlijk kan dit wel veel tijd en geld gaan kosten, om je daar een beter beeld van te geven hebben we hier beneden het een en ander uitgelegd.

Werkplek in huis voor een freelancer.

Hoeveel kost investeren in SEO?

Je kan op veel verschillende manieren investeren in SEO. Zo zijn er werkzaamheden die je zelf zou kunnen verrichten, maar je kan dit ook uit handen geven. Vanuit onze eigen ervaring kunnen we je in ieder geval vertellen dat SEO heel dynamisch is. Zo is Google afgelopen week begonnen met het uitrollen van een nieuwe update voor het SEO algoritme. Bij deze update zijn er weer een aantal nieuwe en gewijzigde punten waar op gelet moet worden.

Twee handen die in beeld komen, de een heeft een pin apparaat en de ander een pinpas.

Bij Flatimation is het onderhouden van SEO één van onze hoofd werkzaamheden, daarom kunnen we je ook laten weten wat de kosten zijn voor het uitbesteden van SEO. Daarom hebben we even twee van onze diensten voor je uitgeschreven. Natuurlijk kan je ook zelf uren investeren in SEO, aangezien er veel informatie over SEO te vinden is op het wereld wijde web.

Wil je eenmalig investeren in SEO? Dan is ons Basis SEO pakket een perfecte optie. Vanaf 250,- euro zorgen wij er voor dat je website voldoet aan alles basis principes van SEO. Zo zorg je er voor dat je website al veel beter scoort in de zoekmachines dan de meeste andere websites. Meer informatie over deze dienst vindt je door hier te klikken.

Wil je graag blijvend investeren in SEO, en zorgen dat je een hoge plek in Google blijft behouden? Dan is ons SEO Onderhoud een goed pakket om eens naar te kijken. Hierbij zullen wij je website analyseren, en je adviseren over de gemiddelde aantal uren onderhoud die je website nodig heeft. Daarna zullen wij strategie gaan bedenken en uitwerken. Natuurlijk heb je in het begin meer tijd nodig om de zaken op orde te krijgen, en zullen er uiteindelijk minder uren nodig zijn om de website te blijven onderhouden. Voor meer informatie over ons SEO Onderhoud pakket klik je hier.