Een website, wat kost dat eigelijk? 

Een hele goede vraag! De kosten van een website hangt af van het doel van de site. Zo is het goedkooper om een kleine bedrijfs website te maken dan een websop met honderden producten. Maar wat kost een website gemiddeld en waarom heeft een website deze prijs? Dat gaan we in deze blog behandelen.

 

Antwoord in het kort: Een complete website kost gemiddeld €1.500 tot €3.500 euro. Een webhop heb je gemiddeld voor €3.000 tot €15.000 (afhankelijk van de grootte)

 

Bij Flatimation hebben we scherp geprijzde website pakketten! Ook voor een website onder de €1.500! Bekijk onze website prijzen!

Een online visitekaartje of een publiekstrekker?

Om de vraag “wat kost een website?” te beantwoorden, moet je eerst weten wat voor website je zou willen. En om te weten wat voor website je zou willen, moet je dan weer een andere vraag beantwoorden, namelijk “Wat wil je bereiken met jouw website?”. Een website laten maken is namelijk geen oplossing op zich. Je zult eerst moeten bedenken wat jouw doelen zijn.

Laptop en ipad met website

Bij Flatimation helpen we je graag met het beantwoorden van deze vraag. We denken vrijblijvend met je mee en kunnen eventueel direct voor je aan de slag. 

Naast het bouwen van je website kunnen wij ook advies geven over de vindbaarheid (SEO). Dit is erg belangrijk als je van jouw nieuwe website een publiekstrekker wilkt maken. 

 Wat komt er kijken bij het bouwen van een website?

Waarom websites op deze prijs uitkomen heeft met een aantal pdingen te maken. Bij het bouwen van een nieuwe website komt er heel wat bij kijken. We beginnen bij het begin. Als de doelen voor de website gemaakt zijn kan het website bouwen starten!

Domeinnaam

We beginnen met het kopen van een domeinnaam. Kies deze goed uit! het is een belangrijk onderdeel voor de vindbaarheid van je website. Het kopen van een domeinnaam zit bij Flatimation bij de prijs inbegrepen.

Hosting

Je website heeft een plek nodig om opgeslagen te worden. Dit gebeurt meestal op een webhost server. Dit is een erg belangrijk onderdeel van het bouwen van je website omdat dit de snelheid gaat bepalen. Een goede webhost is dus erg belangrijk! Bij Flatimation bieden we een snelle SSD webhost, tegen een scherpe prijs. >klik hier om onze webhost pakketen en prijzen te bekijken<

Bouwen op WordPress

Hoera! het bouwen kan je wbesite kan nu eindelijk beginnen. Onze websites worden standaard gebouwd in WordPress. Dit is een van de grootste en bekendste website software van de wereld. Nu wordt de website ontworpen en in elkaar gezet. Ook worden er afbeeldingen toegevoegd en knoppen toegevoegd om de bezoekers door de website te latnen navigeren.

Mocht het gewenst zijn kunnen wij ook een booking of een betalings systeem toevoegen. en uitraard ook versvhillende soorten formulieren die door bezoekers kan worden ingevuld en naar je mail worden doorgestuurdt.

Onderhoud en beveiliging

Als de website gebouwd is moet deze nog worden beveiligd. Dit doen we met een SSL-certificaat. Dit zorgt voor een goed vertrouwen voor de zoekmachines en de bezoekers. Daarnaast is het regelmatig nodig om de website te onderhouden. Dit is het uitvoeren van updates, cache files legen, snelheid optimalisatie en plugins updaten. Wil je hier liever niet aan denken en dit uit handen geven? >Klik hier voor ons maandelijkse website onderhoud<.

SEO

Je website is online! Nu moeten klanten je website kunnen vinden. Omdat er heel veel websites zijn moeten de zoekmachines zoals google bepalen welke websites goed zijn en boven aan komen. Een goede stap is SEO uitbesteden aan experts. Wil je dus hoger in google komen? Hier komt SEO (search engine optimization) bij kijken. >In deze blog vindt je wat SEO is en hoe het werkt<

Voordeel van uitbesteden aan Flatimation

We hebben al veel klanten en ondernemers mogen helpen met het opzetten van een prachtige website! Voor vele die niet helemaal thuis zijn in het maken van websites is het verstandig om een website te laten maken door experts. Voor veel van deze klanten mogen wij ook het onderhoud en SEO verzorgen. Hier zijn we trots op. 

Het grote voordeel van uitbesteden aan Flatimation is het feit dat alles geregeld wordt, zodat jij altijd verzekerd bent van een snelle werkende website. Ook zijn wij een vast aanspreekpunt voor problemen, vragen of advies. 

Met een klein hecht team staan wij voor onze groep bedrijven, ondernemers en particulieren klaar om te onderhouden vernieuwen en vooral te groeien! Doormiddel van duidelijke afspraken en goed contact weet je precies waar je aan toe bent en sta je nooit voor onverwachte kosten.

Man aan het werk op de computer